Helgen i bilder

Eftersom jag inte orkar skriva något visar jag några glimtar istället...


riktigt så här suddiga var vi inte även om bilden är tagen kl 2 på morgonen på Brixton Jamm

  
  
supermysiga Borough Market


där jag åt en supergod Halloumiburgare till brunch


grillad kyckling...


... och sjuka mängder folk på Notting Hill Carnival

Egentligen hade jag tänkt lägga upp massa fler bilder men blogg.se är så långsamt just nu så jag blir bara irriterad. Bäst att gå och lägga sig istället


Överkörd av en lastbil

ungefär så känns det ja.

Upp tidigt
käka frukost
åka tåg till flygplats
vänta, vänta, vänta på flyget
åka flyg och såva med öppen mun i två timmar
sitta i bilköer genom Stockholm i rusningstrafik
krama barn
trösta gråtande barn som bråkar om vem som ska kramas först
tvätta tvätt
shoppa mat och äta mat (från donken)
handla jympakläder till Lea
packa Leas jympapåse
läsa mejl
inte orka svara på mejl
försöka lägga en alldeles för pigg Molly
släpa in resväskan som fortfarande ligger ouppackad i vardagsrummet
försöka

Men helgen har varit underbar

Sådärja!

Nu är boardingkorten utskrivna, liksom hotellvouchern, nu är det bara inköp av resväska och packning kvar då. Och så har jag börjat få lite ångest över att lämna ifrån mig lilla Molly till morföräldrarna men det ska nog gå alldeles strålande.

Imorgon är det London på schemat


Veckans tågbok

24f73ca75757ab11da1f6370ebbf6fe5.png

Kolla varifrån!

Veckans tågbok


Om ni undrar vad jag gör

...så jobbar jag.

Att jobba heltid och ha barn på dagis är som att slå sig själv i huvudet med en stekpanna varje dag. Det kanske blir bättre när chocken har lagt sig men just nu vill jag bara sova och äta. Det finns liksom inte plats för fler behov än så.

Over and out

Det är bra att komma tillbaks till jobbet

Nu är jag uppdaterad och glad.
Hittills har jag:

* fått en försenad födelsedagspresent av min chef i form av ett bokpresentkort (tjoho!)
* bokat in en spabehandling på vår gemensamma avdelnings-SPA-dag
* börjat fundera på vad jag ska ha på mig på nästa veckas konferens då vi ska vara på
Haga slott

Nämnde jag att jag har typ världens bästa jobb?

Blondette!

Inte riktigt blondin, inte riktigt brunett. Nu har Anna blivit Blondette!


lika snygg som Jessica Simpson ungefär...

Tyvärr ser jag så risig ut idag så jag bjuder inte på någon bild men kanske imorgon? Ska gå och klippa håret snart också så att jag ser ut som folk.


Efter mycket tjat

2e6eda657243b6cbc2478c85b55df76e.png

Kolla varifrån!

Efter mycket tjat lät jag mig övertalas till en tur till lekplatsen. Shoppade en tidning för att kunna stå ut. Vad är det för del med att leka på gräsmattan?


Ett svårt val

Eftersom jag fortfarande är sjuk och alltså inte kan gå och träna roar jag mig med att planera nya badrummet på bottenvåningen. Det är ungefär vad jag orkar med just nu.
Det mesta är redan bestämt som att golvet blir grått och väggarna vita med vit mosaik i duschdelen. Toaletten blir en Gustavsberg och jag har hittat snyggaste handfatet från Vedum.


Blandaren blir absolut en Gustavsberg coloric. Men i vilken färg är frågan? Ska vi ta en silver eller champagne??



Plötsligt händer det



Idag lyckades jag para ihop TRE strumpor ur tvätthögen med sina makar i udda-strump-högen! Det kallar jag jackpot.

Snorig och trött

Inte barnen utan jag. Känns som om jag har hela huvudet fullt av bomull och det hjälper ju inte att ungarna låter hela tiden. Men de har iallafall haft det alldeles utmärkt idag i skolan och på dagis. Lea ska få schema nästa vecka och på tisdagar har de jympa. Min stora stora tjej!
Molly brydde sig inte alls om att vi lämnade henne ensam på dagis idag utan hade både ätit och sovit och varit en ovanligt glad skit (som vanligt alltså).
Nu ska jag ta en ipren och gå och lägga mig. Kaffe kanske?

Lite shopping

Nu när Molly börjat på dagios måste hon ju ha både stövlar och regnställ. Något regnställ har jag inte handlat än men igår när vi var på Coop hittade jag de här stövlarna. Fodrade med dragsko och för endast 129 kr! Som hittat. Nu måste jag bara hitta ett rött (eller svart?) regnställ att ha till.

Vardagsnjutning

Jag har tagit semester den här veckan för att kunna vara med på Leas och Mollys inskolningar men idag  blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss. Molly var jättesnorig och hängig i morse så det var bara Lea som fick traska iväg till skolan, Mollys inskolning får vi fortsätta nästa vecka då hon förhoppningsvis är pigg och glad.

Vi hade bestämt redan igår att Lea skulle följa med en av sina klasskompisar (tidigare dagiskompis) hem direkt efter skolan och då vi plötsligt inte hade några tider att passa bestämde vi oss för att åka iväg en sväng till Dalarö.
Där tog vi en skön promenad i höstsolen. Ja det är faktiskt höst nu för även om det är varmt är luften kylig och klar. Jag älskar hösten!


Sedan åt vi varsin supergod smörgås på Dalarö bageri, valnötsbröd med brie och salami och köpte med oss både bröd och bullar hem. Det var helt underbart lugnt och skönt och de flesta sommarborna verkade ha åkt in till stan så det kändes verkligen som sommarens sista dagar. Underbart!

Såna här dagar skulle jag verkligen vilja ha lite oftare...

Redo för skolstart

Imorgon är det äntligen dags för inskolning på fritids (själva skolan startar inte förän på måndag) och Lea har förberett sig i flera veckor. I söndags var det dags att inhandla nya sneakers och ryggsäck (eller rygga för att använda Leas språkbruk). Nu är det visst slut på den rosa perioden för när lillskruttan fick välja själv var det svart som gällde.
Min stora fina tjej!


stortjejen


skolshoppingen

Vår stora dagistjej!

Första inskolningsdagen gick hur bra som helst, trots att Molly var yngst av barnen liksom älsklingen var yngst av de inskolande föräldrarna. 
Eller som han sa när han kom hem "ska man behöva känna sig som en ung förälder när man är 30+?" .

Molly brydde sig varken om de andra barnen, föräldrarna eller sin egen förälder för den delen utan var fullt upptagen med att leka med alla saker. Så det här ska nog gå strålande. Undrar om hon får vara där en stund själv imorgon eller om jag ska vara med hela tiden?


Dagens dagisoutfit, grå plyschdress från Lindex


Huset

Glömde ju lägga ut en bild på vår nya dörr förut så här kommer den! Idag har jag målat grunden också så snart är framsidan helt och hållet klar. Det går inte fort men det blir fint ;)


dörren


hela huset


min egen Ernst

Till salu

Kollar om det är nån som vill ha dem innan jag lägger ut dem på blocket


svart babysitter 50 kr, använd ca 3 månader


Ljusblå Babybjörn Active 300 kr, lite tvättblekt men hel och ren


Hoppgunga 100 kr, använd ca 5 gånger. Precis som ny! Såld


Mysiga jobbhörnet

43dc84e098f5f925303ccbddcca9c90f.png

Kolla varifrån!

Mysiga jobbhörnet


Nu ere fredagsmyyyyys!

Eller ja, jag vet inte riktigt definitionen på fredagsmys men det är fredag och det är ju mysigt.  På jobbet har vi roat oss med att inreda en liten myshörna, nu fattas bara lite snygga tavlor på väggen och sköna kuddar och filtar. Ett litet kylskåp för fredagsölen också kanske.

På pendeln

Nu är jag på väg hem efter jobb och en runda på stan. Det blev lite dagiskläder till Molly. Har 58 nästan förträngt att hon börjar dagis nästa vecka. Inte för att jag är orolig, det kommer nog ha bra. Men tiden går ju så fort! Nu kommer det bli stressigt med hämtning och lämning på skola och dagis. Ingen mer morgonträning för mig alltså. Men det blir nog bra. Nu ska jag bara hem, käka lite och förbereda mig för morgondagen. Dags för utbildning.

Dagens asgarv!

Fick jag av den här bloggen. Det var längesen jag skrattade så att tårarna sprutade.
Den här, och den här och den här artikeln är bland det sjukaste jag har läst. Kolla in bilden på han med t-shirten, fotografen måste ha haft skitkul!

Skriva shoppinglista

på tåget hem måste jag skriva shoppinglista. Den jag har är lite ofullständig

* toppar
* skor
* ögonfransböjare
* ryggsäck till Lea
* ny resväska
* parfym
* paraply
* märkpenna...

bara trista saker


Spindelkvinnans hämnd

Jag tror att regnet som vräker ner här utanför beror på att jag mördade en spindel igår kväll. Det håriga aset var riktigt stort och sprang snabbt in under soffan och gömde sig i min ena toffla så nu måste jag slänga dem, kommer aldrig mer våga sticka in fötterna där.
Jag vet inte ens om jag kommer våga vistas i vardagsrummet efter att ha sett inte en utan två jättespindlar inom loppet av en vecka. Det är vidrigt... på riktigt


tror det var en sån här, husspindel

Uh uh uh umbrella!

Nu öser det ner utanför fönstret och jag som har tappat bort alla mina paraplyer. Får hoppas att det går över lagom till jag ska gå till tåget annars kommer jag se ut som en dränkt katt. Jag har vit t-shirt på mig också så det kan bli spännande.

Men jag tänker inte köpa något paraply för när vi åker till London nästa gång ska jag gå in i närmaste turistfälla och köpa en sån här.


för i London regnar det ju jämt eller hur?

Mammas nya leksak

0-46343fbeb42984c52fde1f97a494de1f.png

Kolla varifrån!














Mammas nya leksak. Bra att jag inte lyckats låsa upp knapplåset utan att konsultera manualen


Nytt läppglans. Känner mig tokfräs

-c32458e6d109f17dda104c23015222c.png

Kolla varifrån!

Nytt läppglans. Känner mig tokfräsch idag ;-)


God morgon!

Äntligen måndag! Eller hur var det.
Känner mig lite trött idag men jag får väl skylla mig själv som inte går och lägger mig i tid. Nu dags för kaffe och ta på sig ansiktet.


måndagstrött:
blus Gina tricot, jeans h&m, skor din sko

NU har jag bestämt mig!

Ringarna ska beställas snart, men vad det blir är hemligt och avslöjas inte förrän de sitter på fingret (visst är jag jobbig?). Tyvärr är det sjukt lång beställningstid på just de jag vill ha men den som väntar på nåt gott...

Det får gärna vara söndag tre dar i veckan...

... ungefär.

Kommit hem från skönt men asjobbigt corepulspass, fikat kaffe och bullar. Nu kollar jag lite i aftonbladet medan jag väntar på att tvätten ska bli klar. Älsklingen bygger högtalare, Molly sover i vagnen och Lea leker med nånting inne (varför ska barn alltid leka inne när det är fint väder??). Ikväll kanske det blir kycklingtacos till middag.

Man kunde ha det sämre

Älsklingen fixar dörren, Lea badar hos grannarna, Molly sover i vagnen, jag sitter med laptopen på uteplatsen på framsidan, lyssnar på Erykah Badu och slösurfar bröllopstorget.

Men snart är det slut på friden. Jag måste ta en promenad till Coop och inhandla dagens obligatoriska grillmiddag. Slitigt man har det...


Det går framåt

Somliga har sötare fötter än andra


  

Vi har ett hål i fasaden!


förhoppningsvis är det tillfälligt. Älsklingen ska sätta i nya dörren idag


Dagens shopping. En liten och smidig borrmaskin/skruvdragare


vila i frid gamla fula dörren

Impulsshoppat

Slängde precis iväg en beställning på några böcker från Bokus. Jag har redan fått abstinens sedan jag läste ut sista Milleniumboken igår kväll. Nu dröjer det säkert en vecka innan nästa dos. Vad ska jag göra tills dess?

Ps. Vilka böcker det blev avslöjar jag när paketet har anlänt

Dagens bästa insändare. Vem använd

0-2448ffcf85c3ed35439c5ec666865fde.png

Kolla varifrån!

Dagens bästa insändare. Vem använder egentligen ordet blåjeans?


Tjoho det är fredag!

Vart tog veckan vägen? Det var ju alldeles nyss måndag?
Sitter och mumsar frukostmacka och lyssnar lite på nyheterna. Nu pratar de om Nya Zealand som vill återinföra barnaga. Jävla inbreeds.

Men nu, fredag, sjukt härligt väder och ett litet lunchpass på Sats innan det är dags för helg! Helgen ska spenderas med att göra så lite som möjligt. Kanske åka och bada en sväng? Shoppa skolväska och nya sneakers till Lea men annars inga jobbiga aktiviteter.

Vad har ni för er i helgen?


blus h&m, chinos gina tricot, guldsandaler din sko


Dunk, dunk, dunk! Det är inte en b

51243a812e07b043b6ae50b2c74e50db.png

Kolla varifrån!

Dunk, dunk, dunk! Det är inte en bra idé att trava på stan i 10-centimetersklackar hur sköna de än må vara.


En trötter

Bjöd hem en jobbarkompis och gammal vän på grillning och öl igår. Det var trevligt men idag känner jag mig lite trött (trots att jag bara drack en öl och en caphirina och gick och lade mig vid 11) .  Jag börjar visst bli gammal?

Nu sitter jag och sliter med en trist powerpointpresentation som ska hållas på måndag. Jag är lite nervös för att hålla utbildningar, gillar ju inte att prata inför folk. Fast det är lättare när det är folk jag känner och så är vi inte så många. Bäst att ta tjuren vid hornen och se det som en bra övning inför framtiden.

Annars är planen för dagen att lunchträna på Sats, ta en fika med Catya och åka in till stan och shoppa lite med Magda efter jobbet. Hon har finaste bebismagen så vi ska ta en sväng förbi barnbutiken och kolla på bebisprylar. (Ok, jag blir lite sugen på en till men bara liiiite).

Vad gör ni idag?

Lite bättre...

Efter lite tröstande höstklädesshopping i h&ms webbshop. Men två tröjor som jag verkligen behöver... kanske jag behöver ett par jeans till också? Det är frågan...

 och  + eller
det är frågan...

Sent in på jobbet

Trillade in vid elva idag efter en lite turbulent morgon. men vafan, såna dagar får man väl också ha ibland? Jag brukar annars alltid vara på plats innan åtta.
Nu ser jag fram emot tio koppar kaffe innan jag får gå hem.

(ingen bra dag idag...)


Käkar frukost och läser bloggar

Planen var att gå på morgonspinning tills jag insåg att pendeltåget bara går en gång i halvtimmen. Men jag åker tidigare till jobbet ändå så får jag gå på lunchpasset istället och så kan jag åka hem lite tidigare. Kanon!

Idag känner jag ming uppsvälld som en ballong. Inte speciellt kul, det enda som hjälper är kanske en omlottklänning. Jag får prova iallafall.


Lite höstkänsla

Trots att det är varmaste dagen på länge känner jag lite höst. Är det bara jag eller är dagarna lite dovare, utsikten lite darrigare och finns det lite melankoli i luften?
Jag tror det är sensommarens sista dödsryckning vi upplever.


Recension av en recension

Jag fick den här länken skickad till mig av en jobbarkompis. Jag som aldrig varit nåt fan av Thomas Ledin skrattade högt. Men ännu högre skrattar jag åt "Pelles" kommentar

Vi var ett gäng 10 st 50 åringar med våra fruar och barn och deras kompisar runt som var runt 20-30 år .
Vi tyckte alla att Ledin och hans band var GRYMT bra för att vara svenskt .
Men vi tillhör ju medelklassen vi är ju bara Civilingenjörer och Universitetsstuderand sådana som betalar världens högsta skatter och bär upp hela Sverige via företag som Altas Copco Sandviken ABB .............
för den deprimerade kultureliten som mest går på arbetslöshets understöd. och tror att deras värld max 10% av Sverige är den enda rätta. Så patetiskt Jonas Bonnier du får ta tag i detta . Tur att man slutat prenumerera om 20 år finns troligen inga tidningar
och hur skall då kultureliten försörja sig ??
Taxichafförer för medelklassens piffiga fruar troligen .eller kassör på ICA eller IKEA
Kultur eliten gav ju sig på en av de bästa filmerna jag skådat Sommaren med Göran
SÅ extremt rolig . Men det tycker inte kultureliten för han har också klarat sig på egen hand . Det är ok när han skojar med

Pelle, 13:22, 3 augusti 2009.

Bitterhet i en liten ask?


En banan!

0-1943b418d07446ae006b09df298805.png

Kolla varifrån!
























En banan! Jag känner mig så porrig när jag går omkring med den men det är faktiskt mitt mellanmål.


Testar

Mitt nya rouge från Mary Kay. Jag tycker jag ser riktigt fräsch ut trots att klockan är straxt över sju. Sånt gillar jag!




Ikväll blir det Yoga

Jag tror jag har trillat dit på min gamla träningsnarkomani. Och det är underbart!
Gårdagens pass var ett otroligt skönt intervallpass spinning. Det var nästan så jag inte kunde prata efteråt, precis som det ska vara. Idag hade jag inte tänkt träna egentligen eftersom jag har bokat in mig på ett till spinningpass på tisdag morgon men nu såg jag att de har yoga ikväll och det måste jag ju bara testa.
Egentlige är det inte riktigt min grej eftersom jag gillar intensiva och explosiva pass där man verkligen får svettas men det kanske kan vara bra för att lära mig fokus?

Två frågor

1. Varför lär jag mig aldrig att lägga mig i tid på söndagar?
2. Varför nyser jag alltid när jag vaknar?

Nu ska jag dricka kaffe och käka frukost innan jag åker till jobbet

Oanade möjligheter

Den här stunden på dagen är den bästa tycker jag. Bara jag som är vaken, skruttarna och mannen sover och allt är tyst och lugnt. Nu har jag satt på kaffe och funderar på vad jag ska göra innan resten av familjen vaknar. Bostadsknarka lite på hemnet? Hänge på Bröllopstorget? Eller kanske läsa ut min bok flickan som lekte med elden.
Jag tror det blir boken.
 Nu är kaffet klart!


RSS 2.0