Fredag!

Gud vad skönt att det är fredag idag! Och imorgon ska det visst bli 25 grader så jag laddar för en skön helg.
Mentalt har jag dock kommit i höststämning redan och funderar på vad man ska ha på sig i höst. Just nu längtar jag efter stickade tröjor, stora koftor, smala mörka jeans och ett par ordentliga stövlar. Svarta stövlar står högst upp på min shoppinglista inför hösten...


snygga svarta stövlar från La Redoute

Hur hetero är du?

84% Heteroargbuggen is 84% HeteroHow hetero are you? How hetero is Martha Stewart? Try out any Twitter name and get the real picture. Are we really the words we use? Hope to see you at Stockholm Pride!
You´re as hetero as black coffee. Bitter, unpretentious and doubtless popular. But what´s the deal with that burnt aftertaste?

Testa dig själv här

Dagens garv

Läs den här bloggen.
Det verkar vara texter som är direktöversatta med Goggle translate, eller så är det bara nån från Familjeliv som varit i farten. Väldigt roligt att läsa iallafall.

Habegär

Den här klänningen är precis vad jag vill ha på vårt bröllop. Enkel men elegant och inte för sexig.


Inte trött

Jag borde egentligen gå och lägga mig eftersom jag ska gå upp om lite mer än sex timmar. Men sova är det sista jag vill göra även om jag vet att jag kommer vara skittrött imorgon. Antingen kan jag fortsätta läsa (andra) milenniumboken eller så kan jag slösurfa och kika efter vigselringar och brudklänningar.
Jag kan titta på extrem överlevnad också och se Bear Grylls kissa på valfritt klädesplagg för att hålla sig sval i öknen. Eventuellt dricka sin egen urin.
Det är mycket kissande i det där programmet.


Den här provade jag idag.
Fin men expiditen var otrevlig och hävdade att det inte fanns ringar mindre än strl 16. Hon sa inte att inte den ringen fanns utan att det inte gjordes ringar som var mindre än så. Jävla samhallarbetare

Missade tåget som gick en minut fö

0-174736956c11d779a2b04d77970b41ce.png

Kolla varifrån!

Missade tåget som gick en minut för tidigt! Men det gör inget. Nu får jag ju läsa min bok en kvart extra.


Lite besviken

Var är träningsvärken?
Efter förra veckans pumppass hade jag sån träningsvärk att det bultade i hela kroppen. Jag kunde knappt gå nerför trapporna hemma och haltade omkring som en gammal gubbe.
Idag spänner det bara lite. Jag måste erkänna att jag är besviken. Nu gäller det att lassa på vikter som aldrig förr nästa gång.
Men imorgon blir det spinning.


målet?

Nypumpad

Tillbaka på kontoret efter ett stenhårt pass Bodypump. Inte lika illa som förra gången dock.
Tänk vad lite skön träning kan ha effekt på humöret. Nu känner jag mig lite gladare, lite snyggare och lite starkare. Och mycket rödare i ansiktet ha ha.
Bäst att dricka en proteindrink nu så jag inte svimmar på vägen hem sen.

Annars händer inte mycket på jobbet. Jag har fått ETT mejl idag och inga telefonsamtal. Tur att man kan fördriva tiden med att blogga (jag företagsbloggar faktiskt också) . Men nu ska jag nog förbereda höstens intranätsutbildningar.
Hej så länge!

Nytränad, rödmosig och osminkad. G

5535605640343e70a433dc35b38b5666.png

Kolla varifrån!

Nytränad, rödmosig och osminkad. Glömde hårborsten hemma också.


PMS-dress

Idag blir det ingen outfit. Känner mig plufsig, fet, flottig och på dåligt humör. Skulle behöva en PMS-dress som döljer alla skavanker.


Måndag igen

Och den här veckan är jag alldeles ensam på min avdelning. Jag vet inte om det kommer bli tråkigt eller bara lugnt och skönt. Idag tog jag iallafall på mig min nya topp som jag fyndade till halva priset på MQ i lördags.


surminen på, topp MQ, kjol h&m, sandaler Clarks

Empatilösa moralister

Det är visst vad folk förvandlas till när det ska diskuteras abort.
Jag kan inte förstå vad det är som gör det?
På familjeliv (mitt favoritforum för referenser) ska man vara lite allmänt mot abort men tycka att det förstås bör vara tillåtet vid våldtäkt och fara för moderns liv (lite som i väldigt konservativa katolska länder).
Varför?
Fri abort är just fri och ska den vara fri så ska du kunna göra abort av vilken anledning du själv vill. Punkt.

Det jag inte förstår är människors plötsliga önskan att lägga sig i andra människors livsval. En vanligt förekommande fras är : "har man sex får man vara beredd på att ta konsekvenserna".

Men om situationen är att du är 18 år, har ett struligt förhållande och inte har varit speciellt duktig på att skydda dig ska konsekvensen då bli att du mot din vilja tvingas föda ett barn, sabba dina framtidsutsikter rejält och med ganska hög procents chans inte har någon kontakt med barnets far under barnets uppväxt.

Låter som ett hårt straff för att vara ung och dum om ni frågar mig.

Folk skiter i om kidsen skär sig, käkar hallucogena  svampar eller rånar och misshandlar sina polare men så fort det kommer till sex åker den lilla inneboende kristdemokraten fram och pekar finger.

"aja baja! abort ska inte användas som preventivedel" "barn är en gåva" "väljer man att ha sex får man ta konsekvenserna" och andra kvalificerade floskler.

Istället för att förfasa oss och tycka att abort är av ondo tycker jag vi borde ta oss en liten funderare över hur vårt samhälle skulle se ut om vi inte hade fri abort. Hur många fler tonårsgraviditeter skulle vi ha? Hur många kvinnor skulle avstå från ett ativt sexliv av rädsla för att bli gravida med tanke på att det händer olyckor även om man använder preventivmedel. Och än värre. Hur många kvinnor skulle skadas, bli infertila eller till och med dö som konsekvens av en olaglig abort.

Istället för att förfasa oss över andra människors (ofta väl genomtänkta) livsval tycker jag att vi ska vara stolta över att bo i ett land med fri abort.

Fler blogginlägg om abort hittar du bland annat här och här.

Till slut

Fick jag ändan ur vagnen och lade till den här bloggen på bloglovin. Det finns ju liksom ingen anledning att följa min gamla blogg längre...

Och jag fick tre anhängare på en gång. Wow!

Följ min blogg med bloglovin

Vigselringar

Det börjar verkligen bli dags att bestämma mig för vilken vigselring jag vill ha, inte för att det är så bråttom men för att jag vill ha min förlovningsring (som ju måste passa ihop med vigselringen). Men det lutar iallafall åt att det blir en 1,9 mm hög ring med rak skena.

Alla de här skulle jag kunna tänka mig, men hur ska jag kunna välja? Kanske får bli en tripp förbi guldkedjespecialisten nån dag.

   
alla ringarna från Hellkes och vigselbutiken

Sega söndag

Idag är en riktig segdag. Vi har varit ute på en promenad och sedan nere hos svärföräldrarna på lite fika. Nu sitter jag och försöker hitta på något att käka till middag medan både Molly och älsklingen verkar tupplura. Lea springer mest omkring och är rastlös och grinig.

Egentligen känner jag inte alls för att laga mat utan mer för att beställa hämtmat och sedan barrikadera soffan med en av böckerna jag fick av svärmor. Hela milleniumtriologin minsann, så nu måste jag ju läsa dem. Tänkte att det blir perfekta pendeltågsböcker som kanske räcker ett tag om jag kan hålla mig och bara läsa när jag åker tåg.


först ut


Two is a trend?

Idag vaknade jag 9:48. Mycket märkligt.

Nu kaffe!

Vad har hänt?

Idag vaknade jag halv tio. Det är verkligen inte likt mig. Jag vet faktiskt inte om det har hänt tidigare. Iallafall inte de senaste 6 åren. Jag måste vara sjuk på nåt sätt.

Annars är planen för dagen att slänga in Lea i duschen och ta en promenad till närmaste födelsedagskalas. Vid tvåtiden kommer hon alltså vara sockerspeedad, trött och på allmänt skithumör för att hon inte vill gå hem. Bäst att förbereda sig redan nu ha ha.
Jag ska också försöka få älsklingen att ta en promenad förbi den eventuella bröllopsfestslokalen så att vi kan kika lite på hur den ser ut och om det är för nära pendeltåget.


Vad gör ni en lördag som denna? Semester?


Puffar

Nu finns det en ny mammaoutfit på mammamaffia!
Skrev ett inlägg om koftor också. I år är jag rysligt sugen på en vit eller beige kofta till ett par mörka jeans. Den från Lindex känns rätt lockande.
Lindex Shop Online - Cardigan 
kofta Lindex + jeans Nudie, Zoovillage

Trotsar regnet

Det är ändå högsommar, visst fan ska jag ha kjol till jobbet då.


Top MQ, jacka h&m, kjol h&m, skor converse

Pigg och utvilad

Med en underbart god kopp kaffe framför mig. Känner mig lite som Homer Simpson framför en öl eftersom jag inte drack kaffe på hela dagen igår. Jag åt iofs inte mycket heller så nu är jag 1,5 kg lättare än i förrgår ha ha. Det lär ju vara vätska men man får ju vara glad för det lilla ;).

Det känns som en befrielse att må bra igen. Nu är mitt största bekymmer att veta om det kommer regna hela dagen eller bara på morgonen. D vs ska jag ha jeans eller kjol? Måste surfa in på smhi och kolla. För min del är det helt ok att det regnar eftersom jag jobbar men jag tycker synd om alla som har semester nu. Vilken värdelös sommar!

Tur att jag har bokat in den där resan över jul så att vi iallafall har lite värme att se fram emot. Och så ska vi ju till London om några veckor, det blir kul!!

Däckad

Börjar återhämta mig efter ett av mina värsta dygn någonsin.
Det började igår kväll runt 10-tiden av att jag blev lite smått illamående.
Efter en stund var jag tvungen att gå och kräkas och efter det gick det utför fort.
Mitt i natten satt jag på toaletten med en hink i knät. När jag var klar var jag så slut att jag lade mig på badrumsgolvet i väntan på nästa attack.
Det blev inte mycket sömn i natt.

Idag har jag mest sovit och känt mig extremt bakis fast utan illamående. Gissar att det beror på vätskebristen. Men nu har jag fått i mig en tallrik pasta med tomatsås och en portion sommar med Ernst så imorgon är jag nog på banan igen.


Jag älskar paket!

Även när jag har beställt dem själv ha ha!
När jag kom hem idag stod mina Mary Kay grejer och väntade på mig innanför dörren, så är det nån som är sugen kommer jag gärna och har en visning :D.




massa små rosa askar, me like!

Jobbkul

Idag är det kul att jobba. Det händer mycket och nyss var SVT här och filmade, inte mig men min chef ha ha.
Snart ska jag packa ihop och dra mig hemåt, sen blir det operation åka till soptippen med gammalt skräp, glammigt värre ;)

Fröken tandlös och lilla guldlock




Till jobbet i nattsärk

Jag tycker det är fint och somrigt med tunika och tights men idag kändes det som om jag hade glömt byxorna hemma när jag kom till jobbet. Är det bara jag som känner så?
Usch, nästa gång blir det jeans.


nattskjorta skjortklänning h&m, kofta h&m, tights Gina tricot, guldsandaler Din Sko


Vilken tunnis jag är

Skulle ta och träna Bodypump idag på lunchen tänkte jag, så glad i hågen tog jag min fullpackade träningsväska och strosade iväg till Sats.
I början gick det skitbra! Jag lassade på vikter som aldrig förr. Bröst och triceps är mina svaga punkter så där kroknade jag iofs lite men annars gick det skitbra. Tills vi skulle köra axlar, då var det ungefär 15 minuter kvar av passet. Plötsligt blev jag alldeles kallsvettig och yr och det började svartna för ögonen. Jag försökte sätta mig ner och vila lite men till slut fick jag springa ut i omklädningsrummet och lägga mig på golvet eftersom det kändes som om jag skulle kräkas. Och i spegeln såg jag något grönvitt stirra på mig.  Så det var bara att packa ihop och hoppa in i duschen. Trist när man har ställt in sig på ett tufft träningspass.

Men nästa gång, då jävlar ska jag ge musklerna vad de tål!

Och för er som är oroliga för min hälsa vill jag bara tala om att det var ett helt vanligt blodtrycksfall. De är alldeles ofarliga men lite obehagliga. Jag fick dem ofta när jag var gravid men enligt min barnmorska beror det bara på att jag har långt blodtryck.

Superbloggerska?

Mammabloggarna söker nya bloggare...

Och självklart vill jag bli en av dem, så här kommer min motivering (observera, inte motivation, pluspoäng för skrivkunnighet?)

Jag har bloggat sedan 2005 och räknar mig själv som stolt bloggveteran. Först bloggade jag på litenoettrig med en liten utvikning på gravidbloggen när jag väntade mitt andra barn och i år startade jag den här bloggen.

Min blogg kan nog kategoriseras som vardagsblogg med en liten gnutta humor. Det är vardagsliv blandat med dagens outfit, jobbliv, resor, projekt och så en massa allmänna funderingar och reflektioner om sånt jag ser, hör och läser.

Bloggen heter workingmom eftersom jag startade den när jag började på ett nytt jobb efter min senaste föräldraledighet. Nu jobbar jag som webbredaktör på ett försäkringsbolag där jag sköter företagets hemsida och intranät. Jag älskar att jobba och klättrar på väggarna när jag inte har något att göra. Det finns de som älskar att vara föräldralediga och så finns det sådana som jag - en workingmom

Jag borde bli mammabloggarnas nya bloggare eftersom jag:

* kan skriva, är faktiskt utbildad journalist från början
* är ruskigt produktiv, jag kan spotta ur mig ett par tre blogginlägg på ren vilja
* kompletterar de nuvarande mammabloggarna med ett annat tilltal och en egen stil

Så vad tror ni, Har jag en chans?


 


Argument

för att köpa klänningen:

* jag kan ha den när vi åker till London
* jag kan ha den när vi åker till Kanarieöarna
* den är snygg
* den är billig

mot att köpa klänningen:
* jag har redan x antal klänningar jag inte använder

Ja ni ser ju själva, flest argument FÖR. Slinker in en sväng på vägen hem. Hoppas den finns kvar


Äta i London?

Kan man äta i London? Eller rättare sagt, finns det några sjyssta restauranger som serverar (kryddad) mat som inte kostar skjortan?
I slutet av augusti åker jag och älsklingen iväg på en liten weekend igen och jag börjar redan nu fundera på matställen. Mest för att jag alltid lyckas äta så äcklig mat när vi är där.
Så har ni några bra tips på restauranger i London tar jag gärna emot dem. Vilken mat som helst går bra, fast helst inte brittisk ;).


not my favourite...

Bags and fashion

Och dagens accessoar är snygga blå påsar under ögonen. Har gjort allt för att dölja dem men jag tror att jag får acceptera dem och göra dem till en modedetalj istället.

Kör en dagens outfit denna regninga tillbaka-till-jobbet-måndag


mongo-min och morgonkaffe, randig tröja MQ, jacka h&m, svarta jeans crocker JC

Slut på semestern

Och det känns lite trist trots att jag faktiskt gillar mitt jobb och tycker det ska bli kul att dra igång vissa projekt igen.
För att ge semestern ett värdigt slut tröstshoppade jag mig ett par nya svarta jeans som jag tänkte ha på mig imorgon, det ska visst regna och inte mig emot. Det är alltid lättare att jobba när det är dåligt väder.

Nu ska jag kika lite mer på walk the line. Joaquin Phoenix med lite smör på.... mmmm

söndagsångest ska jag tröstshoppa

2b00c2d17b6157a3fd8040a6fd036b42.png

Kolla varifrån!

söndagsångest ska jag tröstshoppa mig en klänning?


Straight out of the trailor

Jag tog på mig jeans idag eftersom det är mulet men sen insåg jag att det är alldeles för kvavt för jeans så det fick bli shorts ändå. Jag har levt i mina jeansshorts från Gina tricot sen jag köpte dem. De är supersköna så jag skiter i att de ser lite trashiga ut. Måste bara hitta ett par cowboyboots att ha till så kan jag flytta ut till husbilen sen ;).


Personlighetstest

Hittade det här testet  hos glamourmamman och det stämmer nog ganska bra in på mig ha ha. Jag har ju t om jobbat både som journalist och redaktör. Gud vilken självkännedom jag måste ha ;)

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare


Nu blommar de!

Mina fina liljor




Skämsbok

Nu har jag läst ut min sista semesterbok. Väninnan av Denise Rudberg och jag kan nog ärligt säga att det är den sämsta bok jag läst. Jag har inget emot chic lit som genre men det var iofs första gången jag läste något på svenska. Jag hoppas verkligen att det inte finns fler böcker i samma kaliber för då kommer jag anamma nån slags kollektiv skam å svenska författares vägnar.
Boken var så dålig så att jag skäms för att
a) den faktiskt har blivit utgiven
b) jag har läst hela boken

Språket kändes väldigt bekant och till slut kom jag på att det påminde om mina egna noveller jag skrev i mellanstadiet, efter inspiration av mitt livs novell. Jag rodnar bara jag tänker på det. Tur att inga bevis finns sparade.
Jag måste bara citera ett stycke ur boken så ni fattar vad jag menar.

Salladen kom efter bara fem minuter. Handskalade stora räkor låg på en frasig salladsbädd, krämig avocado låg snittad i en halvcirkel. Över det hela hade man spridit en sky av pinjenötter. Delikat.

eller

Johan "bjöd upp" Kristin och Axel tog tag i Eva. Johan tittade Kristin i ögonen och hon mumlade tyst till honom.
- Försök inte Johan, inga tricks.
Han ¨låtsades se oförstående ut och de dansade vidare.

Jag tror vi stannar där.
Nu måste jag på något sätt bli av med den här smutsiga känslan. Att läsa dåliga böcker slår porrsurfande i skämsfaktor.

Uppäten

De jäkla myggorna har visst haft party inatt, hittar nya myggbett överallt. Gaaah!
Men måste jag välja mellan värme, shorts och myggbett och kyla, snö och fnasig hy så väljer jag myggbetten. Man får se det positiva i allt va?

Nu ska jag väcka sjusovarna och göra lite frukost. Hur kan de sova såhär länge? Det är ett mysterium.

God morgon!

Själv har man ju varit uppe sedan halv sex men inte ätit frukost förän nu. Andra laddningen kaffe är på gång också. Idag blir det nog en tripp till Årsta havsbad för mig och Lea. Älsklingen gillar inte att bada och inte Molly heller så de får stanna hemma (eller skjutsa oss dit och hem).

Nu sitter jag och kikar lite kläder. Kom på att jag behöver uppdatera garderoben lite innan vi åker till London. Ett par svarta jeans står på shoppinglistan (det spelar ingen roll om det blir 30 grader varmt, man kan ju iallafall ha dem på kvällen!)

nu ska jag nog ta en prommis. Hörs!

Note to self: jag vill inte ha fler barn

jag vill inte ha fler barn
jag vill inte ha fler barn
jag vill inte ha fler barn

När jag ser någon liten gosig nyföding eller supersnygg mamma med kula ska jag tänka på hur det är i verkligheten. Att vara hemma med en grinig ettåring och en uttråkad sexåring är nog så nära skärselden man kan komma (och dessutom var jag aldrig snygg som gravid, jag såg ut som en fet Måns Möller).

Det ska bli såååå skönt att jobba nästa vecka

Borta bra men hemma bäst. Nu är vi

09f672ddf4f93f0e9500b470653d34c6.png

Kolla varifrån!

Borta bra men hemma bäst. Nu är vi alla lite trötta


Softar lite

Efter en heldag på Ävsntyrslandet är vi helt slut. Mormor, morfar och Lea stannade kvar lite längre men vi var tvungna att åka hem och mata Molly lite, hon trivdes inte jättebra i hettan. Men Lea gick loss på vattenrutschkanorna och en glad unge är ju ett bra resultat efter en heldagsaktivitet.

Nu ska vi slappa lite innan vi gör oss iordning för middag. Morföräldrarna är barnvakter ikväll när jag och älsklingen går ut och käkar nåt gott och tar ett glas vin på någon av uteserveringarna här.


svettig efter heldag i solen

A walk in the park

Igår tog vi en lång promenad längs Halmstads nya strandpromenad bort till pippilekparken
  
Molly och pappa promenerar

  

  
både barn och morföräldrar verkade ha kul

och till och med jag fastnade på bild


konditori regnbågen har grymma bak

4824eb8fe2bac7f9f70f03b824f77595.png

Kolla varifrån!

konditori regnbågen har grymma bakelser


Inget lekland idag

Nu har halva gänget (läs, morföräldrarna, Lea, kusinen och kusinföräldrarna) dragit iväg till busfabriken.

Eftersom lekland inte ligger på min top tio lista av favoritaktiviteter gör det inget att jag, älsklingen och Molly blev kvar i lägenheten. Nu sover skruttis och jag och älsklingen har barrikaderat oss vid varsin dator. Fortfarande iklädda pyjamasar (!).

Men nu ska jag duscha och när Mollybollen har vaknat tror jag vi tar en tur ner på stan för en fika. Sen ska jag skriva ett långt inlägg om varför jag borde bli mammabloggarnas nya bloggerska. (Jag har bloggat sedan 2005 det säger väl allt?)

Skitväder

Nu regnar det här också. Vi som hade tänkt åka till äventyrslandet men blir det inte bättre så skjuter vi upp det till imorgon. Jag vägrar åka karuseller och vattenrutschbana i regnet.  Men nånting ska vi väl lyckas hitta på idag också. Kanske en tur till stadsbondgården?

Puffiga-shorts-outfit

Dagens outfit, komplett med celluliter och allt


randig tröja MQ, puffiga shorts rules by mary, världens skönaste sandaler clarks

Sverigesoundtrack

Sedan i lördags morse har vi cruisat runt i vårt avlånga land (eller iallafall delar av det) och det slog mig hur väl radion tajmade vår färd med passande musik.

När vi kom till ett väldigt öde Eskilstuna åkte vi till exempel passande nog runt med Kents "Sverige" i öronen.
Lite senare på väg till hotellet från Parken zoo fick vi i oss både "vi bor på landet" och "achy breaky heart", den sistnämnda en favorit från när jag bodde ett år i södra Virginia och linedancing var den stora flugan.

På väg genom ett regnigt västergötland spelades otaliga Michael Jackson-låtar. Man ska väl inte säga att det var bra att han gick och dog men nu har ju ändå hans musik blivit återupptäckt på något sätt. När personen Michael Jackson inte finns längre är det liksom lättare att se storheten i hans musikaliska gärning. Trist men sant.

Nåja tillbaka till min musikaliska resa då
När vi åkte in i Göteborg ackompanjerades vi av låten "rap das armas", mycket passande eftersom det är ungefär så Göteborgare låter i mina öron, glada och hurtiga med tydliga rrrrrr.

Vägen mellan Göteborg och Halmstad åkte vi i tystnad, vi var för trötta för att orka lyssna mer på radion men hade vi haft den på är jag säker på att vi hade fått höra något om "öppna landskap" "ta mig till havet" och såklart nån dänga av Per Gessle, det är ju onundvikligt i Halmstadland.

Så nu tänkte jag be er mina kära läsare om lite låttips till min Sverigespotifylista. Ni får bidra med en stad och en låt och gärna en motivering.

Jag börjar väl med Stockholm då som får representeras av Orups låt med det passande namnet "Stockholm". Fast Lea hade nog valt låten "Stockholm i mitt hjärta" (man får välja samma stad om man vill, allt är tillåtet)

Så här är min Sverigelista (fylls förhoppningsvis på efter hand)

1. Stockholm - Stockholm, Orup
2. Göteborg - Känn ingen sorg för mig Göteborg, Håkan Hellström
3. Handsjöbyn (Jämtland) - Hand Lake Village, Takida

Njuter av tystnaden

Nu är vi framme i Halmstad efter en låååång (måste komma ihåg att vägen mellan Stockholm och Göteborg är under all kritik) bilresa genom ett regnigt Sverige. Men här skiner solen iallafall så jag har passat på och satt på mig mina puffiga shorts.

Efter bull- och kakkalas med halva släkten har mina föräldrar tagit med barnen på en liten promenad. Älsklingen vilar lite men jag kan inte riktigt somna så jag passar på och njuter av tystnaden. Sååå skönt.

Tyvärr glömde jag minneskortet till kameran hemma (typiskt mig) så det blir kanske inga bilder fårn den här semestern om jag inte lyckas lösa det på annat sätt.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till...

Lea med en av tigrarna

67977a45999dee8ebe058879c8535e5c.png

Kolla varifrån!

Lea med en av tigrarna


Lea har kul på parken zoo. Vädret

0-4eea8245e87da48f4edfae394740d4ee.png

Kolla varifrån!

Lea har kul på parken zoo. Vädret hade kunnat vara bättre men det är ju svensk sommar.


Nu åker vi på semester!

Först stannar vi här
och sen här

(minnesanteckning för mig själv så jag enkelt kommer åt kartorna från mobilen)

världens enklaste (och godaste) röra!

ett paket fetaost
en vitlöksklyfta
lite timjan

mixa med stavmixer och servera till grillat kött


Vad blir det för mat?


Det kan ni ju roa er med att gissa...


medan jag dricker fredagsöl

Packar

Imorgon drar vi till Eskilstuna och Parken zoo och sedan åker vi vidare mot Halmstad. Jag vet inte riktigt hur många dagar vi blir borta, det beror på vädret och hur länge jag står ut med mina föräldrar ha ha. Så nu har jag slängt ner halva garderoben i resväskan. Man måste ju vara helgarderad.

Passar på och rensar garderoberna samtidigt som jag städar så nu har jag högar med babykläder som jag inte riktigt vet var jag ska göra av dem. Nåton som är sugen på flickkläder från typ strl 62 och uppåt?

Nu shoppinglista

* blöjor
* välling
* barnmat
* postafen
* regnjacka

Ringen

Jag tror kanske att jag har hittat min ring...


precis min stil!

Dramaqueen

Efter några hysteriska utbrott tog jag tag i mig själv, duschade, slängde i lite hårmojs från disp i håret (från mammagalans goodiebag). Piffade och sminkade mig lite och sen kändes det lite bättre. Jag gillar inte mina humörsvängningar men skyller på mens.

superbra hårprodukter från mammagalans goodiebag!

Nu har jag käkat lasagne med sallad och lite cola, hittade en bit mörk choklad i skåpet också som jag slängde i mig. Lite kaffe på det så känns det nog toppen sen.
Nu ska kidsen i säng och sen ska jag mysa med älsklingen i soffan.



lite gladare PMS-monster


30 år och tvåbarnsmamma

Den rådande trenden just nu verkar vara att skaffa barn som tonåring. Det är 17 år och trebarnsmamma, 16 och och mamma, 15 och gravid etc. etc.

I min värld skaffar man inte barn som tonåring.
Faktum är att jag tycker det är lite sorgligt med alla dessa barn som skaffar barn. Och det har inget att göra med att de skulle vara sämre föräldrar (vilket de rent statistiskt ofta är men det är en annan sak).

Det finns faktiskt en anledning till att så många väntar med barn tills de är vuxna, och med vuxen menar jag har ett någorlunda stabilt känsloliv, lite livserfarenhet och förhållandevis stabila förutsättningar för ett bra liv, som jobb och bostad.

Att skaffa barn är en egoistisk handling. Det finns ingen som skaffar barn för barnens skull, utan i slutändan är det alltid föräldrarnas egen egoistiska önskan om barn som leder till att de blir till.
Självklart är inte alla barn välplanerade och en del blir till av slarv eller dåliga preventivmedel. Men beslutet att behålla ett barn är fortfarande grundat på samma egoistiska önskan om barn. Åtminstone i ett land som Sverige där abort är både lagligt och gratis. 

Och eftersom föräldraskapet i grunden bygger på en egoistisk önskan om barn tycker jag att det både är ansvarslöst och korkat att sätta barn till världen innan man har bra förutsättningar att ta hand om dem. Både känslomässigt som materiellt.

Jag förstår att jag kan verka som en hemsk och okänslig människa som tycker att tonåringar ska vänta med att skaffa barn men förutom att det kan vara en bra idé att ha stabila livsförhållanden innan man blir förälder så missar man faktiskt en stor del av livet om man väljer föräldraskapet innan man ens hunnit bli vuxen.

Själv blev jag gravid första gången när jag var 20, vilket kanske är lastgammalt i en del tonårsmammors ögon men jag hade precis börjat mitt vuxna liv. Jag hade inget fast jobb, bodde i en rivningslägenhet och hade ett minst sagt stormigt förhållande med en kille som jag idag är glad att jag inte fortsatte med.

Jag valde att göra abort.

Jag flyttade till spanien och pluggade spanska, började läsa på högskolan, fick fast jobb och flyttade ihop med min nuvarande sambo innan jag blev gravid igen. Då kände vi båda att vi kunde och ville bli föräldrar och straxt innan jag fyllde 25 blev jag mamma. Jag blev fortfarande en relativt ung mamma men den gången var mina förutsättningar långt mycket bättre än de var första gången.

Jag är glad att jag väntade. Och jag vet att jag inte skulle vilja ha de där åren mellan 20 och 25 ogjorda. Visst går det att göra saker även när man har fått barn, det är inte det jag menar. Men när du väl har blivit förälder är du det för all framtid och du kommer alltid att sätta dina barn före dig själv oavsett om du vill eller inte.

Nu har jag allt det där som jag drömde om när jag pluggade och jobbade extra som brevbärare. Ett fast välbetalt jobb, en underbar sambo (blivande make), radhus och världens finaste ungar som kan få åka på ridläger och semester utan att jag är tvungen att vända och vrida på varje krona.

Mitt råd till tonårstjejer som vill ha barn är att vänta. När man är 15 finns det så många erfarenheter som ska upplevas, misstag att göra och lärdomar att bli klokare av. Även om det är världens underbaraste grej att vara mamma så gör det inget om man väntar lite.

Man behöver faktiskt inte ha allt på en gång, och ibland är det bättre att tänka efter innan.

Haklapp?

Det funkar ju lika bra med kökshandduk.


Äpplet faller inte långt...


...eller hur var det?

Dagens konversation i bilen på väg hem från Bauhaus

Lea: Jag vill hoppa!
Jag: Hoppa? Men vi har ju inte plats för någon studsmatta på gräsmattan...
Lea: Nej inte hoppa, HOPPA!
Jag: vaddå hoppa?
Lea: ja, Linnéa brukar hoppa
Jag (fattar ingenting): vad gör hon då?
Lea: ja typ som i en galleria
Jag: aha! SHOPPA!
Lea: jag sa ju det...
Jag: men vi har ju precis shoppat på Bauhaus
Lea: nej såna grejer shoppar man inte
Jag: vad shoppar man då?
Lea: ja som typ tjejgrejer
Jag: vad är det då?
Lea: skor!

Förresten är det REA på have2have. Lämpligt va? Vad tycks om de här?

  

Helrenoverad

Sådärja, nu är vagnen uppiffad med rosa sommarklädsel också. Har tvättat både vagnsklädsel och barnstolsklädsel efter att Molly fick för sig att kräkas på väg till ridskolan. Stackarn, tror båda tjejerna har ärvt sin åksjuka från mig.


Det är jag och Martha Stewart

Nu har jag semester och då förvandlas jag tydligen till alla hemmafruars urmoder (aka Martha Stewart). För nu har jag ju tid att göra allt det där som jag vanligtvis skulle vilja göra men som jag är alldeles för trött för att orka ta tag i efter att ha jobbat, lagat mat, bråkat med barn som inte vill gå och lägga sig och eventuellt om jag haft tur orkat med en omgång i sängen med min kära sambo.

Dagens projekt blev krutonger!

Jag tog den några dagar gamla brödbiten som låg i skafferiet, skar upp den i lagom stora bitar, stekte med olja, vitlökspulver, salt och lite basilika (mest för syns skull) och tada! jättefina och förhoppningsvis mumsiga krutonger. Ikväll blir det antingen tomatsoppa eller caesarsallad till middag. Vem vet, jag kanske till och med gör min egen caesardressing?

  


Nu ska jag rekonda vagnen och bilbarnstolen, shit vad skitiga de är!


Ny strategi

Idag får Lea göra sig i ordning själv. Äta frukost, klä på sig borsta tänderna. Är hon inte klar när det är dags för ridläger åker vi inte. Men jag ska iallafall inte tjata.

Guldbody

Sitter och bloggar med en Miachael Jackson konsert på i bakgrunden. Det enda jag lyckas tänka är att man måste vara riktigt jävla bra om man kan komma undan med att ha på sig guldbody utanpå byxor som är två decimeter för korta.
Jag kan tänka mig hur jag själv skulle sett ut i samma outfit.


Man får inte vara dum...

...när man är kort.

  
kan man inte klättra upp i soffan får man väl flytta lite på kuddarna

Uppdaterat

lite längre inlägg om mammablogg-galan hittas på mammamaffia.se.

Som en vinterdag i södra Spanien

15 grader och regn alltså.
Men, men gräsmattan blir iallafall grön och fin.

Lea är på sitt allra soligaste sexårshumör idag, sur, tvär och grinig alltså. Hon slår nästan mig trots att jag har PMS och mest vill frossa i choklad så just nu försöker vi undvika varandra bäst vi kan. Känns som det är säkrast så.

Älsklingen lyssnar på skivor i väntan på att solen ska återkomma. Molly står och klämmer i nåt hörn (börjar lukta misstänkt) och jag funderar på när jag ska börja med middagen. Idag blir det Chicken Tikka Masala med ris, naanbröd och sallad.

Dags att byta blöja nu tror jag...

Lite småhängig

trött, seg, frusen och PMS. Jag behöver choklad och bangade coren idag. Är det konstigt att jag känner mig tjock?
Ska sluta surblogga och gå och köpa lite godis istället...

Lite trött

Molly sover i vagnen, Lea är på ridläger, älsklingen målar fönster och jag har städat lite här hemma.
Känner mig lite trött och sliten efter helgen så idag blir det nog mest ta det lugnt. Ska måla några plankor som ska sitta ovanför fönstren på övervåningen och förhoppningsvis är hela framsidan klar innan helgen. Lägger ut fina bilder på resultatet sen.

Mammablogg-galan 2009

Trots att jag inte gick och lade mig förän kvart över två igår och sov lite halvbra vaknade jag förstås (som alltid) kvart i åtta. När vi hade duschat gick vi ner för att ta en promenad men hamnade på en Mary Kay konsultation så lagom till brunchen var vi ansiktsfixade och sminkade.
 

nymejkade och glada

Jag kände mig bra mycket fräschare än innan och fick visst med mig ett hudvårdskit hem. Men med tanke på hur lite pengar jag gör av med på smink är det helt försvarbart. Funderar faktiskt på att börja sälja lite på fritiden bara för skojs skull.

Gårdagen var  hursomhelst jättetrevlig och jag har minglat massor, pratat och träffat en massa härliga mammor (och en och annan bitterfitta som tyckte att det var orättvist att inte alla fick vinna)

jag och Stina i våra galaklänningar

  
Söta Rebecca som vann kategorin snyggaste mammabloggen och Anette och Toril från norska Foreldremanualen

Middagen var jättegod med en räkpryl och avocado till förrätt, fläskfilé med nån slags potatiskaka och världens godaste vita chokladkaka (?) med hallonsorbet och rabarber- och kardemummakompott till efterrätt. (Johanna var bättre på att beskriva maten)

Johanna och Pernilla under middagen

Under middagen lottades en del priser ut och jag vann ett presentkort på kotteshoppen, tjoho! Stina vann förresten en bilbarnstol igår, riktigt bra pris.

Efter middagen och underhållning i form av en lokal ståuppare som jag tyvärr inte minns namnet på fortsatte vi minglandet fram till tvåtiden då vi till slut tacklade av.

Det har varit en helt underbar gala som slagit alla mina förväntningar på alla plan. Nu är jag sjukt trött efter en lång tågresa men väldigt väldigt glad att jag var med. Det måste vi göra om tjejer!

Stort tack till Duracellmamman, Sessan och Wojtan som gjort den här helgen möjlig. Vi ses nästa år.


Stina vaktar vår packning innan vi åker hem, många goodiebags blev det


På gala

Nu är vi på mammablogg-galan i ett rum som är varmare än helvetet men vi har kul :). nJag tror jag har pratat konstant sedan jag klev på tåget i morse 8:10 (stackaren som hamnade i en kupè med tre pratglada tjejer kan inte ha haft det lätt ha ha).

Schemat har varit fullspäckat med olika föreläsningar lunch, fotbehandling (helt gratis! sånt gillar vi)


... och en trekamp som vi förstås vann (wiii) och priset var ett yanky candle.



Dagens drink

vin utspätt med vatten, kanske passar en mamma som inte varit ute sedan Ragnar var en nyhet

Nu ska jag locka håret och prova klänningar. Fler bilder kanske kommer sen...

Lite hjälp på traven

Läste på familjeliv att man ska göra plankan om man vill bli av med putmagen. Sagt och gjort. Molly ville hjälpa till och ställde sig och lutade sig mot mig under tiden. Jag vet inte om det bara är jag eller om plankan faktiskt blir jobbigare med en 10 kilosklump klättrande på en.


Stockholm - Malmö 299 kr

Läste i dagens DN (artikeln verkar inte finnas på nätet) att Veolia ska börja köra persontrafik mellan Stockholm, Göteborg och Malmö så nu får äntligen SJ lite välbehövlig konkurrens!
En vuxenbiljett ska kosta 299 kr. För det priset skiter jag i om det tar längre tid att komma fram, särskilt som en biljett med SJ (om man inte bokar tre månader i förväg) kostar ungefär lika mycket som en tur och retur till New York.

Avregleringen av tågtrafiken känns till skillnad från många andra avregleringar som en nödvändighet om man vill att folk ska fortsätta åka tåg (se bara vad som hände med flygpriserna när lågprisbolagen fick tillträde till marknaden) jag är ingen tokliberal i något avseende men i den här frågan tycker jag att de rödgrönas inställning att riva upp avregleringen är helt obegriplig.

Dagens skönaste

en simtur i Årsta havsbad!

Jag har dragit mig för att bada bara för att jag vet att det alltid brukar vara så kallt så tårna krullar sig, men idag var det faktiskt riktigt skönt. Jag och Lea badade och älsklingen och bollen satt på stranden. Och så återkommer tanken. Varför bor vi i ett land där det finns såna här dagar max en vecka om året... helt obegripligt faktiskt.

Efteråt käkade vi middag på pizza hut så nu är jag proppmätt. Den svullna magen måste vara vätska jag har dragit på mig såhär i värmen...

Två av tre semesterpocketar utlästa

Snart måste jag ge mig ut på jakt igen (de sålde tre pockets för 99 kr på coop och jag köpte de tre jag inte läst)

Här kommer en minirecension:

  

Snömannen - riktigt spännande och lite äcklig deckare som slukades på nolltid
En plats i solen -  Fick mig att längta till Spanien, lättläst fast lite krystad story ibland
Väninnan - har bara läst ett kapitel än så länge men jag hoppas den bättrar sig. Att läsa om Noppe och Joppe som super på stureplan och förnedrar sina fruar känns lite sömnigt

RSS 2.0